Hitta bästa inkomstförsäkring

Att hitta bästa inkomstförsäkring för dig är inte alltid helt lätt och du kan vilja jämföra inkomstförsäkringar från olika försäkringsbolag innan du tecknar. Ditt val av inkomstförsäkring bör stödja ditt livs unika krav och omständigheter. Här ska vi leda dig genom processen att välja och jämföra för att hitta bästa inkomstförsäkring för just dig.

Denna sida innehåller annonslänkar.

Jämför inkomstförsäkringar

Nedan hittar du en tabell som jämför inkomstförsäkringar från olika leverantörer. I topp hamnar en inkomstförsäkring från Säljarnas Riksförbund. Tabellen har utformats för att du ska kunna göra en välgrundad bedömning, utifrån dina behov och ekonomi. Den visar premiekostnader, villkor och mycket mer för varje försäkringsbolag. Jämför inkomstförsäkringar i tabellen nedan.

 • Ingår i medlemskap

 • Möjligt att teckna tilläggsförsäkring

Maxersättning

50 000-80 000 kr

Antal dagar

Upp till 60-120 dagar

Kvalifikationstid

12 månader

4,8

Teckna här
 • Ingår i medlemskap

 • Upp till 2150 dagar med ersättning

Maxersättning

<60 000 kr

Antal dagar

Upp till 150 dagar

Kvalifikationstid

12 månader

4,7

Teckna här
 • Försäkringsbar inkomst: 30 001-90 000 kr

 • Även för egenföretagare

Maxlön

90 000 kr

Antal dagar

Upp till 300 dagar

Kvalifikationstid

12 månader

4,6

Teckna här
 • Kräver medlemskap i Akademikernas a-kassa och Akavia

 • Marknadens högsta ersättning

Maxersättning

160 000 kr

Antal dagar

Upp till 120-300 dagar

Kvalifikationstid

12 månader

4,6

Teckna här
 • Ingår i medlemskap

 • Gäller löner upp till 80 000 kr

 • Försäkringsgivare är Bliwa

Maxersättning

120 000 kr

Antal dagar

Upp till 150-250 dagar

Kvalifikationstid

12 månader

4,5

Teckna här
 • Fungerar som en top-up

 • Även vid deltidsarbetslöshet

 • Tecknas innan 55 år

Maxersättning

N/A

Antal dagar

Upp till 120-300 dagar

Kvalifikationstid

12 månader

4,5

Teckna här

Vad är inkomstförsäkring?

Inkomstförsäkring är en typ av försäkring som ger ekonomiskt stöd om du skulle bli arbetslös. Försäkringen är avsedd att komplettera a-kassans ersättning och se till att du får en större del av din tidigare inkomst vid arbetslöshet.

Vad innebär inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring innebär ekonomisk trygghet. Fördelarna inkluderar stöd under svåra perioder av arbetslöshet och en större del av din tidigare inkomst jämfört med a-kassan. Det ger också möjlighet att fokusera på att hitta ett nytt jobb som passar dina kvalifikationer och intressen istället för att ta det första tillgängliga jobbet av ekonomiska skäl.

Facklig eller privat inkomstförsäkring?

Både fackliga och privata inkomstförsäkringar har sina fördelar. Fackliga inkomstförsäkringar är ofta billigare men kan ha begränsningar beroende på ditt fackförbund. Privata inkomstförsäkringar kan erbjuda större flexibilitet och högre täckning men till en högre premie.

Kan man teckna inkomstförsäkring utan fack?

Ja, det är möjligt att teckna en privat inkomstförsäkring utan att vara medlem i ett fackförbund. Dessa försäkringar kan tecknas direkt från försäkringsbolag och ger dig möjlighet att skräddarsy din försäkring utifrån dina individuella behov.

Inkomstförsäkring och a-kassa

Inkomstförsäkring fungerar som ett komplement till ersättning från a-kassa. Medan a-kassa erbjuder grundläggande ekonomiskt stöd om du blir arbetslös, kan inkomstförsäkringen hjälpa till att fylla ut gapet mellan a-kassans ersättning och din tidigare inkomst.

Vad kostar inkomstförsäkring?

Kostnaden för inkomstförsäkring varierar beroende på flera faktorer, inklusive ditt yrke, din inkomst och försäkringsbolaget du väljer. Som alltid är det bästa sättet att få en exakt kostnadsuppskattning att jämföra offerter från olika leverantörer.

Faktorer som ofta påverkar kostnaden:

 • Ditt yrke

 • Din inkomst

 • Försäkringsbolagets villkor

Vad gäller för inkomstförsäkring vid sjukskrivning?

Om du blir sjukskriven beror din ersättning från inkomstförsäkringen på villkoren i din försäkringspolicy. I många fall kan försäkringen ge kompensation om sjukskrivningen leder till arbetslöshet. Tänk på att noggrant läsa igenom villkoren innan du tecknar en försäkring.

Fler personförsäkringar

En inkomstförsäkring är bra att ha, men det finns ännu fler personförsäkringar att teckna för att uppfylla ett fullgott skydd när det oväntade inträffar. Här på Forsakringar.nu kan du jämföra olycksfallsförsäkringar, hitta din bästa tandvårdsförsäkring eller en livförsäkring som ger ekonomiskt stöd till dina efterlevande vid dödsfall.