Om vägassistansförsäkring

Du är bara ett steg bort från att hitta den bästa vägassistansförsäkringen för dig. Jämför vägassistansförsäkring mellan olika försäkringsbolag för att hitta en försäkring som passar din livsstil, ditt fordon och din budget.

Vägassistansförsäkring – bäst i test

Vi har gjort en omfattande  jämförelse av vägassistansförsäkring – bäst i test står Assistansbolaget. Deras vägassistansförsäkring erbjuder en ovärderlig trygghet längs vägen, med snabb respons och omfattande täckning som inkluderar allt från reparation på plats till bärgning och vidare transport.

Dessutom glänser Assistansbolaget med en genomsnittlig svarstid på endast 29 sekunder och en genomsnittlig inställelsetid på 38 minuter. Med 0 kronor i självrisk och service tillgänglig dygnet runt i hela Europa, toppar de listan och står som en solklar vinnare av vägassistansförsäkring – bäst i test helt enkelt.

Vad är vägassistans?

Vägassistans innebär hjälp på plats vid oförutsedda händelser under färden, som till exempel vid motorstopp, punktering eller andra tekniska problem. Service kan innefatta allt från bogsering till närmaste verkstad, till bränsleassistans och hjälp med att byta däck. Omfattningen av service varierar mellan olika försäkringar och det är därför viktigt att jämföra vilka tjänster som ingår i den vägassistansförsäkring du överväger.

Vägassistans kan inkludera:

  • Hjälp vid t.ex. motorstopp, punktering och tekniska problem

  • Bogsering till närmsta verkstad

  • Bränsleassistans

  • Hjälp med att byta däck

Vad kostar vägassistans?

Kostnaden för vägassistans beror på en mängd faktorer. Dessa inkluderar fordonets typ, försäkringsbolaget du väljer och vilken nivå av service du önskar. Kostnaden kan variera stort, från några hundra till flera tusen kronor per år. Därför kan det vara värt att jämföra olika försäkringar för vägassistans för att hitta det mest prisvärda alternativet för just dina behov.

Vad vägassistans kostar kan bero på några av följande faktorer:

  • Vilken typ av fordon det rör sig om

  • Vilken typ av service du behöver

  • Om du har en vägassistansförsäkring eller inte

Vem behöver en vägassistansförsäkring?

Alla som äger ett fordon kan dra nytta av en vägassistansförsäkring. Oavsett om du bara kör korta sträckor i staden eller om du ofta är ute på långa resor, kan oväntade problem uppstå. Att ha en vägassistansförsäkring innebär en extra trygghet och kan göra stor skillnad i en stressig situation – för att inte tala om att det blir mycket billigare med vägassistans. Många försäkringsbolag erbjuder 0 kr i självrisk.

Den som kör elbil kan behöva vägassistans om batteriet tar slut på vägen. Många elbilsförsäkringar inkluderar bärgning eller vägassistans och är en viktig del i försäkringsskyddet.

Olika vägassistans för olika fordon

Förutom personbilar erbjuder många försäkringsbolag även vägassistansförsäkringar för andra typer av fordon såsom motorcyklar, husbilar och husvagnar. Varje fordonstyp har sina specifika behov och risker, så det är viktigt att försäkringen passar fordonet och dess användning. Se till att undersöka vilken typ av vägassistans som ingår i försäkringen för just ditt fordon.

Jämför andra försäkringar

Om du har en vägassistansförsäkring har du troligtvis tecknat en eller flera andra fordonsförsäkringar. Hos oss kan du både jämföra bilförsäkring och husbilsförsäkring för att se till att du väljer rätt försäkring för dig innan du tecknar